Haber

Ahmet Taşgetiren: ‘Hafize Hanım bir şekilde düşmesini bekleyenlerin eline geçti’

Kararın yazarı Ahmet Taşgetiren, Hafize Gaye Erkan’ın açıklamasında görevden affını istediğini belirttiğini ancak Resmi Gazete’de “görevden alındı” cümlesinin kullanıldığına dikkat çekti. “Hafize Hanım kendisinden beklenmeyen şeyler yaparak bir şekilde düşmesini bekleyenlerin ekmeğine yağ sürdü.” yazdı.

Taşgetiren’in “Neden ve nasıl geldi, neden ve nasıl gitti?” Yazısının bir kısmı şöyle:

“Hafize Hanım, kendisinden beklenmeyen şeyler yaparak düşmesini bekleyenlerin ekmeğine yağ sürdü. Önce Hürriyet’e röportaj verdi, ‘Sadık Abi’ ile bilinmeyen bir sorun yaşadı. Ardından tartışmalara girdi. ‘Babası’ ile Merkez Bankası’nı özel konağa çevirdiği izlenimi veren suçlamalarda bulunuldu.Başörtülü çalışan, ‘babası tarafından mobbinge maruz kaldığını’ belirterek CİMER’e şikayet dilekçesi verdi…

Neyse… Yaşananlar bir ‘son kullanma tarihinin’ sona erdiğini gösteriyordu. Sonunda ip koptu. Gaye Hanım’dan, daha önce yaptığı gibi “Baba” imzalı bir ifadeyle, 1 yaşındaki çocuğuyla Amerika’dan gelerek yaptığı büyük fedakarlığın altını çizerek “görevden af” istendi. Resmi Gazete’de gece yarısı ‘Af talebi kabul edildi’ yerine ‘Görevden alındı’ cümlesinin kullanılması dikkat çekti. Bunun bir anlamı var mıydı?

Gaye Hanım’ın yerine MB çevresinde aktif konumu bilinen Fatih Karahan getirildi. Mehmet Şimşek, yeni atamanın ‘Cumhurbaşkanının liderliğinde’ ve ‘kendi önerisiyle’ yapılacağını belirterek, atama öncesinde bir kısmı İngilizce yaptığı açıklamada, hiçbir şeyin olmadığı izlenimini vermeye çalıştı. içeride veya dışarıda değişecektir.

Gaye Hanım’la böyle bir sürecin yaşanması bekleniyor muydu? Muhtemelen değil.

Gaye Hanım’ın gidişi yeni süreçte herhangi bir zarara yol açacak mı? Ekipler hızlı bir şekilde yenilendi, ekibin zarar görmesi söz konusu olmayabilir.

Ancak asıl sorunun sürecin zarar görmeden ilerleyip ilerleyemeyeceği olduğunu düşünüyorum.

Cumhurbaşkanlığı için yeni süreç ‘rıza’dan bahsediyor, yani engelleme ve yenilgi anlamına geliyor… Peki Beştepe, Mehmet Şimşek’in ülkeyi buradan çıkaracağına nasıl ikna oldu? Madem Mehmet Şimşek bu işi çok iyi biliyordu, neden uzun zaman önce, böyle bir üs saldırısı gerçekleşmeden önce kendisine danışılmadı? Ülke Berat ve Nebati’nin deneme alanı mıydı?

Şu anda ekonomi çevreleri Mehmet Şimşek’e ‘Vana’ gözüyle bakıyor. Diyelim ki seçimler var, iktidar seçim yatırımı için ekonomiden yararlanmak istiyor, tamam Şimşek de bir yandan ‘siyasetçi’ olan bir kişilik, üstelik kaybedilen bir seçim yeni sürecin başarısızlığını başlatabilir, peki seçim yatırımı için ekonomi ne kadar rahatlatılmalı, Şimşek ne kadar yapmalı? Politikacı olacak, ne kadar ekonomik işveren olacak? Şimşek’in ‘Vana’ rolü seçim yaklaştığında işe yarayacak mı?

Şimşek’in seçim sonrası akıbetine dair de tahminler var. ‘Faizler yüzde 45, enflasyon düşmedi’ gibi bir cümlenin Beştepe’de de, ekonomi dünyasında da, AK Parti lobilerinde de farklı değerlendirileceği yönündeki söylentileri göz ardı etmemek lazım.

Tayyip Erdoğan’ın zaaflarını asla ortaya çıkarmayan liderlik kapasitesi ve muhalefetin dağınıklığı da eklenince seçim Erdoğan’ın korktuğu sonuçlara yol açmayabilir. Ancak ‘enflasyon’ olarak adlandırılan olay o kadar derin bir toplumsal travma yaratıyor ki, bu iktidar, ülkenin yaşamadığı bir travmayı toplumun yaşamasına neden olan ekip olarak tarihe geçebilir.”

(HABER MERKEZİ)

kucukcekmece-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu